Tombol az őszi szünet!
Túl vagyunk november egyetlen ünnepén, a November 1-jén
.

Az őszi csípős hideg, a temetőkből pislákoló mécsesek fényei, a házak ablakában megjelenő töklámpások különleges hangulatról árulkodnak.
Mit kell tudni a halottak napjáról?
E napon gyertyákat, mécseseket gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére. Ehhez a szokáshoz azonban több népi hiedelem is kapcsolódik. Némelyik szerint ennek az a célja, hogy a világosban a "véletlenül kiszabadult lelkecskék" újra visszataláljanak a maguk sírjába, ne kísértsenek, ne nyugtalanítsák az élőket.

Milyen kapcsolat lehet a macskák és a szellemvilág között?
Igaz lehet, hogy a macskák látják a szellemeket?

Manapság már sehol sem tisztelik istenként (vagy ördögként) a macskát, de sok helyütt még mindig természetfeletti képességeket tulajdonítanak neki.
Kínában úgy hiszik, hogy a macska (mao) látja a szellemeket és a démonokat. Zhejiang tartományban viszont azért nem tart senki tiszta fehér macskát, mert az állítólag sötétedés után kellemetlenkedő kis házi démonná változik, ha pedig ez a mutatvány nem megy neki, akkor egész éjszaka a háztetőn járkál, és holdsugarakra vadászik.

Tajvanon gyakran még ma is magas fák lombjai közé akasztják a kimúlt macskákat, a hagyomány szerint ugyanis csak így lehet megakadályozni őket abban, hogy haláluk után démonná váljanak.

Arra is vigyázni kell, nehogy egy macska átugorja a temetésre váró halott koporsóját, mert ha ez megtörténik, a halott megelevenedik, kikászálódik a koporsóból és zombiként bolyong a környéken, amíg nyakon nem csípik, vagy a míg úrrá nem lesz rajta az enyészet.(…)

A bejegyzés trackback címe:

https://caramellmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr813349938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.