gouri.jpgDübörög a november, rövidek a nappalok.
A szabadidőnkben szívesen bújunk el a világ elől, akár egy welness szálloda kellemes medencéjében,
ahol vidáman csiklandozza testünket a jakuzzi mélyéről feltörő buborék rendeteg.

Ez a kényeztetés érezhető a bükfürdői Hotel Caramell**** hangulatos wellness részlegében, Gouranga otthonában.

Aki betér hozzánk novemberben is, a szürke hétköznapok elől, találkozhat a vendégsereg kikerekedett kedvencével, a fekete szerencsehozó macskával.

Ma 2011. november 16-a van.
Közzéteszem Nektek Gouranga mai üzenetét:
17:18- ig a Hold a Rák csillagjegyében halad.
Ma vegyünk cickafark forrázatával készült ülőfürdőt. Segít megelőzni az őszi nyavalyákat.

gouri2.jpg

Néhány babona a macskákról - és néhány tény...

Előre jelzi az időváltozást: Talán igaz, hiszen elég kifinomult, érzékeny állatról van szó, de ezt még nem sikerült tudományosan bebizonyítani. A népi megfigyelések szerint, ha a cica mellső mancsát a füle mögé húzza, esni fog az eső. Ha folyamatosan dorombol, rossz időt jelez. Ezeket hallottam, de ezek inkább babonák, mint valóság... Egy biztos: A macska - akár sok más állat - megérzi a földrengés vagy egy nagy vihar érkezését.

A fekete macska szerencsétlenséget hoz: Ez sem igaz! Az ókori Egyiptomban nagy tiszteletnek örvendett, mert a boldogság színe a fekete volt. A középkori keresztények viszont azzal vádolták, hogy a boszorkányok szövetségese, csak az a macska számíthatott kegyelemre, amelyiknek legalább egy kis fehér folt volt a nyakán. Ez a babonás múlt az oka annak, hogy ma már viszonylag kevés fekete macska él a Földön. Az Egyesült Államokban és Franciaországban a szerencsétlenség jelképének tekintik (sajnos, legtöbbször hazánkban is), míg pl. Belgiumban és Angliában a szerencse hordozója.

Zuhanáskor mindig a talpára esik: Pedig ez nem igaz! A zuhanó macska először a fejét emeli fel és megfeszíti, ezzel tudja irányítani a testét. A levegőben végrehajt egy komplett fordulatot, hogy ne háttal érjen földet. Ha a magasság nem elég nagy, akkor nincs ideje a fordulat végrehajtásához, ha viszont túl magasról zuhan le, akkor a becsapódáskor eltörhet az állkapcsa és a lába. (Tehát érdekes módon kisebb az esés utáni sérülés veszélye az ötödik emeletről, mint a harmadikról...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://caramellmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr613386710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.