Átok vagy áldás a fekete macska?

Általában az a hír járja, hogy ha fekete macska megy át előttünk az úton, ráadásul az jobbról balra halad, akkor jó lesz vigyáznunk! A balszerencsét hozó jószághoz azonban nem csak ilyen negatív babonák kapcsolódnak, lássunk most ezek közül párat!

Az ősi babonák között a fekete macskával kapcsolatosak viszonylag újnak mondhatók. Bár a macskákat már i.e. 3000 körül háziasították Egyiptomban, a tőlük –konkrétabban a fekete macskától- való félelem csak a középkorban ütötte fel a fejét Európában, elsőként Angliában. A legelterjedtebb babona a fekete macskával kapcsolatban az, hogy ha keresztezi az utunkat, akkor az a balszerencse előjele, melyre az alábbi lehetőségeket kínálják fel a „hívők",  és tetszés szerint választhatunk közülük:

ne menjünk tovább azon az útontegyünk három lépést hátrafelé, és csak utána menjünk továbblépjünk tízet visszafelé, és majd csak ezt követően folytassuk utunkat.

macskak.jpgMeglepő viszont az, hogy néhány babona szerint a macskák nem balszerencsét hoznak. Nézzünk ezekből néhányat:

egy idegen fekete macska a verandán annak a jele, hogy hamarosan pénz és jólét áll a házhoz - skót babonaa macska tüsszentése szerencsét hozó előjel mindazok számára, akik hallják - olasz babonaHollandiában a macskákat nem engedik be olyan szobába, ahol családi magánbeszélgetések zajlanaka dánok úgy hiszik, hogy a macskák pletykákat terjesztenek a városbanEgyiptomban régen úgy tartották, hogy az életet adó nap sugarait éjszaka a macska szemében őrzikha elpusztítunk egy macskát, az 17 évnyi szerencsétlenséget hoz - ír babona.Vigyázzunk hát Gourangára, a kabala macskára főleg most, hogy a komoly megpróbáltatások után újra itt van velünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://caramellmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr134666281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.