Gouranga rápihen a nyárra

2014.06.24. 15:46

foto_1403617546.JPG_3264x2448

Gouranga cica teljesen jól van és ahogy látható a képen hatalmas izgalommal várja az idei VAKÁCIÓT.
A szállodába érkező gyermekek nagy kedvence a szerencsehozó fekete macska,
sokan a cica miatt választják a nyári nyaralásuk helyszínéül Bükfürdőt.
Gorangának a Facebookon létrehoztunk egy rajongói oldalt, itt látható hogy érzi magát, merre jár.
Megtekinthető itt:
https://www.facebook.com/gouranga.caramell?ref=hl

 

Nehéz a macskák élete...

Címkék: Címkék

2014.03.13. 18:29

gouri.jpg

Hát igen... nehéz a macskák élete!

Végre itt a péntek délután, alig vártam már.
Kora reggel óta rengeteg dolgom volt a Hotel Caramell körül-kívül és belül.
Kíváncsiak vagytok, mi egy kabalamacska egész napos feladata?

 • segítettem a pakolásban a vendégeknek,
 • kísérgettem őket az autójukhoz,
 • megszabadítottam a vendégeket a betegségektől,
 • integettem,
 • búcsúzkodtam,
 • hízelegtem
 • ... de most elfáradtam.

Szerencsére a karbantartói helyiségben elnyúlhattam egy kicsit a színfalak mögött, ahonehéz macskának lenni.jpgl nem látnak a vendégek és lazúlhatok, nyújtózhatok egyet.
Holnap a dolgozókkal túrázni megyek a kőszegi Írott kőre. Nagyon izgatott vagyok már tőle.

Mindenkinek szép, őszi hangulatos hétvégét kívánok!

Gouranga
(a szerencse hozó Caramell macska)

 

Kedves macska barátaink!

SICCCCCC... Itt vagyunk, nem tűntünk el.
Eredményes, eseménydús nyárral a hátunk mögött.
Egész nyáron épült-szépült Gouranga otthona, a Hotel Caramell****. 
A cica-lakot is áthelyeztük egy kis időre a szomszédos apartmanépületünkbe, de már visszatért minden a régi kerékvágásba.
Őszi_sicc.jpgGouranga barátkozik az őszi dekorációval, kergetőzik a lehulló falevelekkel, sütkérezik az indiánnyár langyos simogató nappsugaraiban.
A nyári betegségéből oly annyira sikerült felépülnie, hogy újabb trükköket is elsajátított.

 • - a parkolóból kíséri a vendégeket a recepcióhoz,
 • - dajkálja a szállodába érkező kisgyerekeket,
 • - meggyógyít minket az őszi náthából.

 

 


egerescica.jpgApropó ősz!

Az őszi hűvösebb napokban minden  ház portáján megjelennek az egerek, nálunk azonban nem kell az elszaporodott rágcsálóktól tartani.
Gouranga segít a hotel karbantartóinak ebben a hálátlan feladat elvégzésében:)
(ahogy a mellékelt ábra is mutatja:))


Miauuuuuuuuuu

A történelem során számos macska vált ismertté, esetenként híres gazdáik, szokatlan tulajdonságaik vagy tetteik révén.

All Ball, a körülbelül 1000 jellel kommunikáló és mintegy 2000 angol szót megértő Kokó nevű gorilla első      macskája.híres3.jpg

Blackie 15 millió fontot örökölve a világ leggazdagabb macskájává vált.

 • Delmore Schwartz John Cheever amerikai író rövidfarkú, fekete kandúrja volt, melyet meglehetősen utált. A macskát eredetileg Kormosnak (Blackie-nek) hívták, és Cheever 1960-ban egy barátjától kapta ajándékba. Korábban Delmore Schwartz (1913-1966) egykori feleségéé, Elizabeth Polleté volt. Ez a macska szolgált a Golyóraktár (Bullet Park; magyarul 1969) baljóslatú
  fekete macskájának modelljéül.

Dewey, az iowai Spencer Közkönyvtárának macskája (*1988 +2006). Vicki Myron és Bret Witter DEWEY - A könyvtár macskája címmel könyvet írt róla.

Dora és Dick Frances Hodgson Burnett gyermekkönyv-írónő macskái. Az utóbbi részt vett az első New York-i macskakiállításon is.

Dusty hozta világra a legtöbb utódot, a Texas állambeli Bonhamben. 1935-től 1952-ig 420 kölyke született.

Emily 2005-ben egy véletlen folytán az Egyesült Államokból Franciaországba utazott egy teherhajóra felvitt konténerben, majd onnan állatorvosa közbenjárásával tért haza.

Faith London belvárosában élt a II.világháború idején a Watling Streeten, a Szent Pál-katedrális közelében álló Szent Ágoston templom parókiáján, melynek 1940. szeptember 9-i lebombázását sértetlenül vészelte át az épület alagsorában, ahová a kényelmetlen körülmények ellenére három nappal korábban Panda nevű kölykével együtt leköltözött. Bátorságáért 1945. október 12-én a PDSA Ezüst Medáljával tüntették ki, melyet a macskák közül elsőként neki ítéltek oda.

Félix volt az első macska a világűrben, melynek neve ismertté vált. Franciaországban született, de pontos
eredete és neme nem tisztázott (elképzelhető, hogy nőstény volt).Egy tesztsorozat elvégzésével választották ki, 13 társa közül tízet azért szelektáltak ki, mert túl sokat ettek. 1963. október 18-án lőtték      fel Algériából egy Véronique AG1-es típusú rakétával amely habár nem állt pályára, mintegy 210 kilométert megtett az űrben. Eközben a földi személyzet a macska agyába épített elektródákon keresztül figyelemmel követhette idegi impulzusait. A korabeli angol nyelvű sajtó Astrocat (kb. „csillagcica”) néven hivatkozott rá. 1992-ben és 1997-ben bélyegek jelentek meg az egykori francia gyarmatokon a Comore-szigeteken és Csádban, melyeken rakétájával, illetve Lajka kutyával és más híres űrutazókkal együtt látható.

Granpa (=nagypapi) 2000. december 14-én a világ leghosszabb életű macskájaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe.A szfinx fajtához tartozott. 1998. április 1-jén pusztult el, 34 évet, 2 hónapot és 4 órát élt.

Még híres macskák

híres2.jpgGrimalkin volt Nostradamus egyik macskája.

Hamlet egy Torontóból felszállt repülőgépen tűnt el, ahol 7 héttel később, 1984 februárjában találtak rá, miután megközelítőleg 965 600 kilométert tett meg. A legtöbbet utazott macskaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe.

Himmy egy kasztrált cirmos, 21,3 kilogrammos tömegével a világ legsúlyosabb macskájaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe (nyaka átmérője 38,1 centiméter, törzse átmérője 83,3 centiméter, hossza 96,5 centiméter volt). 10 évesen pusztult el légzési rendellenesség következtében.

Hope (=remény) túlélte a Világkereskedelmi Központ elleni 2001. szeptember 11-ei támadást. Egy étterem romjai közül került elő három kölykével együtt, két héttel a katasztrófa után.

Icsidzsó japán császár (980–1011) kedvenc macskája, akinek gazdája az 5. udvari rangot adományozta.

Itse Bitse 2004 októberében a világ legkisebb macskájaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe. 2003. október 24-én, 2 éves korában 9,52 centiméter magas és 38,1 centiméter hosszú volt.

Jake egy vörös színű cirmos a kanadai Ontario államból, amely 28 lábujjával állított fel Guinness-rekordot.

Litty volt a legöregebb anyaállat. 1987 májusában, 30 évesen két kölyke született.

Meet 18 napot töltött el a Világkereskedelmi Központ romjai alatt.

Micetto XII. Leó pápa macskája. Hatalmas, szürkés vörös, fekete csíkos macska volt, mely Raffaello loggiáján született a Vatikánban. Előszeretettel üldögélt a pápa fehér palástjának egyik redőjén, míg a gazdája nagyköveti audienciákat tartott. Micetto szokásai közé tartozott a napi magaslati séta a Szt. Angelus templom kupolájában. Leó pápa 1829-ben bekövetkezett halála után a macskát annak legnagyobb csodálója, Chateaubriand francia író-diplomata örökölte, aki ez időben nagykövet volt Rómában.
Mrs. Chippy Ernest Shackleton macskája. Részt vett az Antarktiszra induló expedíciókban.

Muezza Mohamed próféta macskája. Egyszer a macska Mohamed ruhájának ujján aludt; amikor a próféta fel akart kelni, hogy imádkozzon, ahelyett, hogy a macskát felzavarta volna, inkább levágta a ruha ujját. Később Mohamed kijelölt a macska számára egy helyet a Paradicsomban, továbbá háromszor megcirógatta a macska hátát, hogy annak kilenc élete legyen és mindig a talpára essen.

Nedzsem (a név jelentése: ’édes, kedves’) egy egyiptomi hivatalnok, Puimré macskája volt, az ő sírjában (TT39) maradt fenn ábrázolása. Ő az első olyan egyed, melynek neve fennmaradt. Az egyiptomiak többnyire nem adtak nevet macskájuknak azon kívül, hogy „macska”.

Ninja 1996-ban körülbelül egy év alatt tette meg a Washington és Utah államok közti 1368 kilométeres utat, hogy egy költözés után visszataláljon régi otthonába.

Norton Peter Gethers író macskája. A macska, aki Párizsban járt című könyvében írt róla.

Patsy Charles Lindbergh macskája. Az Atlanti-óceán átrepülését megelőzően járt a Spirit of Saint Louis pilótafülkéjében, Lindbergh azonban nem vitte magával, mivel úgy ítélte meg, hogy az utazás túl veszélyes lenne az állat számára.

Penge a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának macskája.

 

Még mindig híres cicák...

híres1.jpgRusty 1949-ben 83 nap alatt gyalog tette meg a Massachusetts állambeli Boston és az Illinois állambeli Chicago közti 1528 kilométeres távolságot, hogy megtalálhassa gazdáját, aki költözésekor hátrahagyta.

Scarlett 1996. március 30-án több súlyos sérülést elszenvedve kimentette hat kölykét egy garázsban keletkezett tűzből, a New York-i Brooklynban. A gazdátlan állatot és kölykeit (melyek közül az egyik egy hónap múlva halálos kimenetelű vírusfertőzést kapott) sikerült örökbe adni. Scarlett ugyan később elpusztult egy autóbalesetben, emlékére azonban a North Shore Animal League nevű állatvédő szervezet díjat hozott létre, melyet olyan állatoknak ítélnek oda, melyek életüket kockáztatva állatokat vagy embereket mentenek meg.

Simon az HMS Amethyst brit hadihajó macskája volt. 1948 márciusában került a fedélzetre, a Hongkonghoz tartozó Stonecutters Island kikötőjében. 1949-ben a kínai kommunista hatalomátvétel idején bekövetkezett Jangce-incidens során súlyosan megsérült, miután a kapitány kabinját ágyútalálat érte. Rágcsálóirtó és moráljavító tevékenységéért az állatok Viktória Keresztjének is nevezett PDSA Dickin Medállal (melyet a macskák közül elsőként neki ítéltek oda) és a Blue Cross medállal tüntették ki. Kitüntetéséről számos újság beszámolt, így hazájában és külföldön egyaránt ismertté vált. Sokan leveleket és ajándékokat küldtek a számára. 1949. november 28-án pusztult el a plymouth-i kikötő karanténjában, egy korábbi sérülései kapcsán elszenvedett vírusfertőzés miatt. A Time magazin megemlékezést közölt róla, temetésén pedig százak vettek részt, köztük a hajó teljes legénysége. Sírhelye a PDSA ilfordi állattemetőjében található. A Brit Királyi Haditengerészet méretének csökkentése folytán Simon Dickin Medálját 1993 szeptemberében 23 000 fontért elárverezték egy aukción. A pénzből egy állati hősökről szóló filmet kívántak készíteni. A relikvia 1999-ben az esemény 50. évfordulója alkalmából Plymouth-ban megrendezett kiállításon volt látható ismét, 2006-ban pedig a londoni Imperial War Museum „Animals In War” (Állatok a háborúban) című kiállításának részeként mutatták be.

Snowbie a leghosszabb ismert macska, 1997. november 21-én, 4 évesen 33 centiméter magas és 103 centiméter hosszú volt az orrától a farka végéig (a farok hossza 31 centiméter). Tömege hivatalosan 21 kilogramm, más források szerint azonban a 24 kilogrammot is elérte.

Sugar 14 hónap alatt 2400 kilométert utazott, hogy megtalálja a kaliforniai Andersonból Oklahomába költözött gazdáit.

Ta-Mit az ókori egyiptomi Thotmesz herceg macskája volt, akit halála után bebalzsamozva, kis mészkő szarkofágban temettek el. A szarkofágon a képek a macskát az elhunyt emberekhez hasonlóan istenek társaságában ábrázolják, előtte áldozati étel. Nevében a ta szó a nőnemű névelő, míg a mit egyszerűen nősténymacskát jelentett egyiptomi nyelven; a miu nőnemű alakja, valószínűleg hangutánzó szó.

Towser a legjobb egérfogóként ismert macska. Élete 24 éve során, 1963. április 21-e és 1987. március 20-a között 28 899 egérrel végzett (emellett számos patkányt és nyulat is zsákmányul ejtett) a skóciai Glenturret szeszfőzdében, ahol szobrot állítottak emlékének.

Trim 1797-ben született a Jóreménység foka közelében. Matthew Flinders hajójára, a HMS Reliance-ra került, mellyel körülutazta Ausztráliát, majd eltűnt, miután úton hazafelé Mauritiuson a franciák kémkedés vádjával bebörtönözték gazdáját (aki szerint a hűséges és gyengéd állatot feltehetően elrabolták a cellából, majd megették az éhes rabszolgák). 1996-ban szobrot állítottak az emlékére a sydney-i Mitchell Könyvtárban, mely 1925-ben Flinders unokájától kapta ajándékba az utazó személyes feljegyzéseit. Az Új-Dél-Walesi Állami Könyvtár kávézóját is Trimről nevezték el.

Trixie Southampton harmadik grófja, Henry Wriothesley (1573-1624) fekete-fehér macskája volt. Mikor gazdája I. Erzsébet uralkodása alatt a Towerben raboskodott, a macska átvágott Londonon, majd egy kéményen keresztül beszökött gazdája cellájába, ahol szabadon bocsátásukig két évet töltöttek el együtt. Ezután a gróf festményt készíttetett, melyen kedvencével együtt látható a börtöncellában.

The Unsinkable Sam (Az elsüllyeszthetetlen Sam), a brit királyi haditengerészet kabalaállata, nyugdíjazása előtt a Bismarck, az HMS Cossack, és az HMS Ark Royal megtorpedózását is túlélte.

 

 

 

A fekete macska nem balszerencsét hozhat, hanem egészséget - állítják amerikai kutatók.
A BBC honlapján található cikket az MTI idézi.

 Az emberiség új reménye lehet halálos betegségek elleni küzdelemben a "macskafeketítő" gén, mármint az, amelyik meghatározza az állat szőrszínét.

A marylandi egyetem rákkutató intézetének munkatársai szerint a fekete bundájú állatok - köztük a házimacskák és a jaguárok (jaguárból is van fekete, nem párducról van szó a hírben - a szerk.) "színgénje" fokozott védettséget nyújt a fertőzések ellen.

gyógyító gén.jpgA jaguárok bundájának színét adó gén neve MC1R. Az emberekben előforduló változata, ha mutáción esik át, vörös hajszínt eredményez. A 7 transzmembrán receptorok (a fehérjelánc hétszer halad át a sejtmembránon, mint cérnaszál a szöveten) közé tartozó MC1R elsődleges feladata, hogy kiválassza, mely anyagok juthatnak át a sejtfalon. A tudósok feltételezése szerint a gén célirányos átalakításával megakadályozható lenne, hogy bizonyos vírusok és baktériumok átjuthassanak a sejtfalakon - olvasható a BBC honlapján.

Stephen O. Brien kutató szerint, ha sikerülne pontosan meghatározni a fekete szőrű kis- és nagymacskák betegségek elleni természetes genetikai ellenálló képességének okát, az nagy segítséget nyújthatna az embereket megtámadó, jelenleg még gyógyíthatatlan kórokkal szembeni küzdelemben.

 

Már ez sem kis dolog és van még más is: ha cicát simogatunk, enyhül a magas vérnyomás. Kedvező hatással van a depresszióban szenvedőkre. Sokan nem is tudják, hogy egy cica simogatása gyógyíthatja, vagy enyhítheti az epilepszia betegséget. Minden cica igazi egyéniség, öntörvényű lény. 

Éljenek a fekete macskák, Éljen Gouranga ! :)

 

Biztonsági őr lett egy cicából!

Egy brit cicusnak van olyan szerencséje, hogy még így,
a válság idején is kapott munkát, holott négy lába van.
Egy játékgyárban lett biztonsági őr.

Az állat ráadásul még csak nem is kandúr pandúr, hanem a gyengébb nem mezőnyéből került a pozícióba. A Bandai nevű játékgyár írásos szerződést kötött Millie-vel - ez az alkalmazott állat neve -, amelynek aláírása macskakaparásra hasonlít, mivel a mancsával pecsételtették meg az egyezséget.


Millie-nek nem lesznek pénzgondjai, mármint nem kell törnie a fejét azon, hogy mire költse a fizetését, mivel egy fillért, illetve pennyt sem kap, kizárólag természetbeni juttatásban, macskaeledel- és haljavadalmazásban részesül.

britmacsek.jpgMillie fajtáját tekintve bengáli macska, és mint ilyen kutyákéhoz hasonló őrösztönnel bír. Munkahelye Southamptonban van - adta hírül a brit Metro újság.

A mi Goranga cicánk pedig hosztesz és éjjeliőr munkát végez.
Minden új és régi vendégnek nagyon örül, bekíséri őket a parkolóból, illetve a szálloda éjszakai nyugalmára vigyáz. 


A Hotel Caramell **** szálloda a munkahelye.
Ő is kap szállást, ellátást és törődést.

Feng Shui Gouranga :)

2012.07.20. 10:46

A macska az otthon létenergiáját erősen javítja.

Megfigyelhetjük, hogy a macskák nem feltétlenül a számukra kialakított kényelmes kuckóban tartózkodnak, szeretnek lakásunk, szállodánk biztonságos zugában meghúzódni.
A macskák a negatív, emberre káros sugarak gócpontját választják pihenőhelyül.
Előszeretettel ülnek például az ablakpárkányra, ahol az ablak alatt húzódó radiátor számunkra negatív hatású vízerét használják ki.

Ne feledjük, hogy a háziállatoknak igen sok törődésre van szükségük.
Csak akkor töltik be jótékony energiával a lakást, ha egészségesek, foglalkoznak velük és gondozzák őket.

fengshui_gouranga.jpgGouranga sok törődést kap tőlünk és a szálloda vendégeitől egyaránt, tehát a Hotel Caramell lobbija csupa jó energiát kap vissza tőle.
Ezt érezzük mi is, a vendégek is.
Sok vendégtől hallottuk már, hogy valami miatt olyan jó érzések kerítették hatalmukba őket itt nálunk.
Talán a színek?
Talán az illatok?
Vagy biztos a Feng Shui?

Gouranga a bajsza alatt figyeli az eseményeket… talán ő volt…

Átok vagy áldás a fekete macska?

Általában az a hír járja, hogy ha fekete macska megy át előttünk az úton, ráadásul az jobbról balra halad, akkor jó lesz vigyáznunk! A balszerencsét hozó jószághoz azonban nem csak ilyen negatív babonák kapcsolódnak, lássunk most ezek közül párat!

Az ősi babonák között a fekete macskával kapcsolatosak viszonylag újnak mondhatók. Bár a macskákat már i.e. 3000 körül háziasították Egyiptomban, a tőlük –konkrétabban a fekete macskától- való félelem csak a középkorban ütötte fel a fejét Európában, elsőként Angliában. A legelterjedtebb babona a fekete macskával kapcsolatban az, hogy ha keresztezi az utunkat, akkor az a balszerencse előjele, melyre az alábbi lehetőségeket kínálják fel a „hívők",  és tetszés szerint választhatunk közülük:

ne menjünk tovább azon az útontegyünk három lépést hátrafelé, és csak utána menjünk továbblépjünk tízet visszafelé, és majd csak ezt követően folytassuk utunkat.

macskak.jpgMeglepő viszont az, hogy néhány babona szerint a macskák nem balszerencsét hoznak. Nézzünk ezekből néhányat:

egy idegen fekete macska a verandán annak a jele, hogy hamarosan pénz és jólét áll a házhoz - skót babonaa macska tüsszentése szerencsét hozó előjel mindazok számára, akik hallják - olasz babonaHollandiában a macskákat nem engedik be olyan szobába, ahol családi magánbeszélgetések zajlanaka dánok úgy hiszik, hogy a macskák pletykákat terjesztenek a városbanEgyiptomban régen úgy tartották, hogy az életet adó nap sugarait éjszaka a macska szemében őrzikha elpusztítunk egy macskát, az 17 évnyi szerencsétlenséget hoz - ír babona.Vigyázzunk hát Gourangára, a kabala macskára főleg most, hogy a komoly megpróbáltatások után újra itt van velünk.

Az Isteni macska...

Az ókori Egyiptomban a macskát szent állatnak tartották, kezdetben meglehetősen gyakorlatias okból: Az országot ellepte az Ázsiából érkezett patkányok serege, így a macskát a leghasznosabb állatként tartották számon, ebből pedig egyenesen következett, hogy szent állataik közé sorolták.

Nem véletlen, hogy Basztet istenasszonyt - a föld és a termékenység istennőjét - macskafejjel ábrázolták. A "szent" macskát fényes szentélyekben tartották, a legjobb eledelekkel látták el, saját papjai és hívei voltak. Mi több, a macskáknak alighanem több tisztelője volt, mint bármelyik más állatnak.                        

A túlzásba vitt imádat következtében egy idő után az agyonkényeztetett macskák már nem fogtak egeret, patkányt. Népszerűségük ennek ellenére nem csökkent, hiszen az egyiptomiak számára akkor már nem hasznosságuk volt fontos, hanem "isteni tulajdonságaik".

hűsölés.jpgA papok szerint a macskák Rével, a hatalmas Napistennel is rokonságban álltak. Számtalan jellel magyarázták a macskának, ennek az éjszakai állatnak és a Napistennek a szövetségét. Ilyen volt például az állat pupillájának változása fény hatására, mely éjjel úgy világít, mint egy parányi napocska.

Gouranga olyan elbánásban részesül, mint egy macskaisten. Van egy saját szállodája, emberek lesik az óhajait. A nagy melegben csak lustálkodik egész nap. A szállodában most sok a gyerkőc vendég, akik gyakran megállnak és megsimogatják, ő pedig isteni mivoltának teljes tudatában élvezi a neki járó figyelmet.

Most, hogy a viharral jött egy kis enyhülés, az első fuvallatra beült a fotocellás ajtók közé. Kicsit később még a mezőre is kimerészkedett.

 

Gouranga visszatért:)

2012.06.25. 15:04

Kedves Macskabarátaink:)

Gouranga gyógyulása több időt vett igénybe mint gondoltuk.
A balesete óta 1 hetet töltött a szombathelyi állatkórházban, majd egy kedves kolléganőnk vitte haza a cicát, ugyanis otthoni ápolásra is szorult.
A nagy változások sorozata nagyon megviselte a Hotel Caramell**** kabala cicáját, ugyania mire visszatért a Gouranga visszatért.jpgszálloda hátsó bejáratánál egy új szárny épíítése zajlott.

Két napba került, mire Gouranga ismét komfortosan, otthonosan érezte magát igazi otthonában, a Hotel Caramell aulájában.

Ismét vidám, kiegyensúlyozott és boldogan rohan az érkező vendégeink elé a parkolóba, hogy a recepcióhoz kísérje őket.

Gouranga üzenete:
Ma van a barlangoknapja.
2009-ben ezen a napon meghalt Michael Jackson amerikai énekes, zenész.

 

Kedves Barátaink:)

Örömmel értesítünk Titeket, hogy Gourangát a mai napon kiengedték a kórházból. A
több mint 1 hetes kórházi kezelések sorozata nem múlhattak el nyomtalanul.
A cica meglehetősen lefogyott és a testét borító sebek is gyógyulásra szorulnak.
Míg nem teljes a gyógyulás, nem engedhetjük őt szabadon illetve a vendégtérbe.
Meg kell várnunk a teljes felépülését.
Türelmeteket kérjük:) Addig megosztunk róla egy fotót!

Mindenkinek köszönjük az érdeklődést és a bíztató szavakat.

Hamarosan vidáman, ugrándozva köszönt Titeket ismét a parkolóban Gouranga:)

 

Szomorú péntek köszöntött ma a Hotel Caramell**** dolgozóira és vendégseregére.
Tegnap este visszatért hozzánk Gouranga mindenki nagy örömére, azonban a közel 5 napig tartó ámokfutásának súlyos következményei lettek. Valószínű egy autó üthette el a a szálloda különleges képességekkel rendelkező macskáját, ugyanis megjelenésében rendkívül aggasztó és katasztrófális képet nyújtott. 
Nem szökdellt be vidáman a szálloda Lobbyába a vendégeket dorombolásával üdvözölvén.
Koránt sem...
Hátsó lába teljesen roncsolódott, a szőrzete csapzott és hiányos, tele mély sebekkel horzsolásokkal. A tegnapi napon már állatorvos érkezett hozzá, azonban a kapott antibiotikumos injekció kevésnek bizonyult. Ma délután beszállítottuk a szombathelyi állatkórházba, ahol nem ígértek túl sok jót az állapotát látva. A röntgen és kivizsgálások után kiderült, hogy Gourangának nagyon magas láza van, belső sérülései és szétzúzódott a hátsó lába. Hétfőig ott kell őt hagynunk és további kezelésekre, megfigyelésre szorul.
Állapotáról folyamatosan tudósítjuk a macskabarátokat! 

A március minden évben elhozza a változást.
A tavaszi szél begyűrűzött Gouranga otthonába, a holisztika fellegvárába, a Hotel Caramellbe**** is. Oly annyira hozta el az idei március a változást, hogy Gourangát 4 napja nem láttuk vendégeink nagy bánatára.
A macskák zsigereiben van a tavasz.
Őrült módon vetik bele magukat a kalandozásba, csavargásba.
Ez alól Gouranga sem kivétel...

Gouranga üzenete:
Március 29. Csütörtök

Auguszta névnap van ma.
Jelentése: fenséges, fennkölt

1905-ben e napon született Rejtő Jenő, fülig Jimmy magalkotója.

Minden kedves macskabarátnak napsütéses tavaszi napot kívánunk!
Lassan hozzánk is beköszönt végre a meteorológiai tavasz. 
Rügyeznek a fák bokrok...
Ahogy az emberek, így az állatok is érzik ezt.
Vidámabbak vagyunk, vágyunk a természetbe, szívjuk magunkba a napfényt, amit a hosszú téli napokon nélkülöznünk kellett.

DE HOL VAN GOURANGA???
A mi macskánk oly annyira érzi a tavaszt
-húzza a ravaszt :),
hogy 2 napja nem tért haza otthonába,
a Hotel Caramell**** vendégeinek nagy bánatára.

Sajnálatos módon így nem tudunk róla friss fotót megosztani, csak a legutóbb róla készített grafikát...
 

Ígérjük, ahogy hazaérkezik tudósítani fogunk róla.
Reméljük Gourangának kutya baja...


 

Kutya hideg van!

2012.02.01. 09:09

Végre megérkezett az Orosz népmesébe illő zimankó!
A héten minden reggel -14 fok volt. De tulajdonképpen ez a normális ebben az évszakban. Régen is voltak hideg telek, hatalmas havazások...
A média lassan egy hete azt harsogja, hogy hétvégére megérkezik az ítélet idő.
Fel kell készülni a hidegre! Ezt tesszük mi is.

Gouranga is befészkelte magát a szálloda legmelegebb pontjába, a begyújtott kandalló mellé.

Ne felejsük el, hogy a Caramell cica időjósló képességekkel is rendelkezik. Így ha odaül a radiátor mellé akkor fogcsikorgató hideg várható, ha pedig sokáig mosakszik, tartós esősre fordul az idő.
  

Nem lehet egy macska elég elővigyázatos, már a mi a hideget illeti. Így a mi Gourangánk sem bízta a véletlenre.

Nem elég, hogy bevackolta magát a a kandalló mellé, nyakig elmerül az idén télen kapott pihe puha takarójába és onnét szemléli a nap eseményeit.

Gouranga mai üzenete:
Fordítsd arcodat a Nap felé, így az árnyékok mögéd kerülnek.

2012. február 1.
Brigitta és Ignác névnapja van.
A tisza élővilágának emléknapja.
 

 

Minek köszönhető a tavaszi ragyogó napsütés és a tavaszi 10-12 fokos hőmérséklet?
Mindenki nagyon örül a tavaszi időjárásnak és annak, hogy lehet kirándulgatni a szabadban, azonban ez nem normális. Januárban ilyen idő?
A kirándulgatás ideje a tavasz nem a zimankós január!
Sajnos a langyos időjárásnak köszönhetően a bartériumok sem fagynak el, így többen vagyunk betegek.
Így van ez a macskáknál is.

Gouranga a januárt "leszázalékolva tölti", sajnos ő is elkapta a szokásos téli nyavaját. Legyengült a virgonc házikedvenc, így nem futkosott jókedvűen a vendégsereg között.

Többszöri próbálkozásra sem adta be a derekát, hogy beülljön az autóba. Tehát
ha Mohamed nem megy a hegyhez... -így pénteken állatorvost kellett hozzá hívnunk.
2 injekciót kapott, amitől láthatóan jobban lett de azért még óvatos.

Hat még a MACSKAJAJ...
Reméljük vidámabban köszönti majd a februárt.

 

Vasárnap meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún.
Beköszöntöttek a csillagfényes napok, a hangulatos, forralt boros esték a Hotel Caramell**** minden zeg-zugába, a titokzatos fekete cica otthonába.

Gouranga
teljes mértékben érzi a közelgő ünnep különleges hangulatát.
Repesve várja, hogy mi kerül idén az 5 méteres óriás karácsonyfa fa alá, a kosarába.

Gouranga kivette részét a karácsonyi dekorálásból (is).
Örült a díszeknek, a hatalmas mikulás virágoknak, a karácsonyi gömböknek, a színes fényfüzéreknek…

Mai üzenete az Adventi koszorúval kapcsolatos:

AZ ADVENTI KOSZORÚ TÖRTÉNETE
Az adventi koszorú története több mint másfél évszázados múltra tekint vissza.


Először egy német evangélikus lelkész Johann Heinrich Wichern készített adventi koszorút 1839-ben kifejezve a Megváltó születésének évfordulójára való várakozást. Az általa készített "szerkezet" fából készült és hasonlított egy kocsikerékhez, melyet csillárszerűen fel lehetett függeszteni. A lelkész, szentestét megelőző 23 nappal, minden egyes istentisztelet után meggyújtott egy gyertyát és a koszorúra helyezte azt.

Hétköznapokon és szombaton piros, míg vasárnaponként fehér gyertyát gyújtott. A szokás néhány évtized alatt elterjedt német földön a katolikus családok körében is, s később a II. világháború környékére egész Európában.

A koszorú alapanyaga, díszítése valamint a gyertyák száma és színe idő közben változott. Például a koszorú alapja fa helyett körbe kötött fenyőágak lettek és a gyertyák száma 24-ről 4-re csökkent.
Hagyományosan az adventi koszorút 3 lila és 1 rózsaszín gyertya díszíti; a lila szín a bűnbánatot, a rózsaszín pedig a bűnbocsánatot jelképezi.
Az adventi koszorú tehát Jézus születésének és a szeretet ünnepére való várakozást jelképezi.
A kör, mint alapforma jelenti magát a végtelent, tulajdonságánál fogva jelképezi az örökkévalóságot, a reményt, a megújulást, s a hitet.
Úgy tartják, hogy a kör egyben szimbóluma az örömnek és a felszabadultságnak is, szerkezetét tekintve pedig igen ünnepélyes forma.

Adventi koszorúval díszíteni otthonunkat igazi öröm, nem csak azért mert mutatós dísz, hanem azért is, mert a gyertyák vasárnapról vasárnapra való meggyújtása segít lelkileg felkészülni az év talán legszebb, legszentebb és legbensőségesebb ünnepére.

gouri.jpgDübörög a november, rövidek a nappalok.
A szabadidőnkben szívesen bújunk el a világ elől, akár egy welness szálloda kellemes medencéjében,
ahol vidáman csiklandozza testünket a jakuzzi mélyéről feltörő buborék rendeteg.

Ez a kényeztetés érezhető a bükfürdői Hotel Caramell**** hangulatos wellness részlegében, Gouranga otthonában.

Aki betér hozzánk novemberben is, a szürke hétköznapok elől, találkozhat a vendégsereg kikerekedett kedvencével, a fekete szerencsehozó macskával.

Ma 2011. november 16-a van.
Közzéteszem Nektek Gouranga mai üzenetét:
17:18- ig a Hold a Rák csillagjegyében halad.
Ma vegyünk cickafark forrázatával készült ülőfürdőt. Segít megelőzni az őszi nyavalyákat.

gouri2.jpg

Néhány babona a macskákról - és néhány tény...

Előre jelzi az időváltozást: Talán igaz, hiszen elég kifinomult, érzékeny állatról van szó, de ezt még nem sikerült tudományosan bebizonyítani. A népi megfigyelések szerint, ha a cica mellső mancsát a füle mögé húzza, esni fog az eső. Ha folyamatosan dorombol, rossz időt jelez. Ezeket hallottam, de ezek inkább babonák, mint valóság... Egy biztos: A macska - akár sok más állat - megérzi a földrengés vagy egy nagy vihar érkezését.

A fekete macska szerencsétlenséget hoz: Ez sem igaz! Az ókori Egyiptomban nagy tiszteletnek örvendett, mert a boldogság színe a fekete volt. A középkori keresztények viszont azzal vádolták, hogy a boszorkányok szövetségese, csak az a macska számíthatott kegyelemre, amelyiknek legalább egy kis fehér folt volt a nyakán. Ez a babonás múlt az oka annak, hogy ma már viszonylag kevés fekete macska él a Földön. Az Egyesült Államokban és Franciaországban a szerencsétlenség jelképének tekintik (sajnos, legtöbbször hazánkban is), míg pl. Belgiumban és Angliában a szerencse hordozója.

Zuhanáskor mindig a talpára esik: Pedig ez nem igaz! A zuhanó macska először a fejét emeli fel és megfeszíti, ezzel tudja irányítani a testét. A levegőben végrehajt egy komplett fordulatot, hogy ne háttal érjen földet. Ha a magasság nem elég nagy, akkor nincs ideje a fordulat végrehajtásához, ha viszont túl magasról zuhan le, akkor a becsapódáskor eltörhet az állkapcsa és a lába. (Tehát érdekes módon kisebb az esés utáni sérülés veszélye az ötödik emeletről, mint a harmadikról...)

 

Tombol az őszi szünet!
Túl vagyunk november egyetlen ünnepén, a November 1-jén
.

Az őszi csípős hideg, a temetőkből pislákoló mécsesek fényei, a házak ablakában megjelenő töklámpások különleges hangulatról árulkodnak.
Mit kell tudni a halottak napjáról?
E napon gyertyákat, mécseseket gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére. Ehhez a szokáshoz azonban több népi hiedelem is kapcsolódik. Némelyik szerint ennek az a célja, hogy a világosban a "véletlenül kiszabadult lelkecskék" újra visszataláljanak a maguk sírjába, ne kísértsenek, ne nyugtalanítsák az élőket.

Milyen kapcsolat lehet a macskák és a szellemvilág között?
Igaz lehet, hogy a macskák látják a szellemeket?

Manapság már sehol sem tisztelik istenként (vagy ördögként) a macskát, de sok helyütt még mindig természetfeletti képességeket tulajdonítanak neki.
Kínában úgy hiszik, hogy a macska (mao) látja a szellemeket és a démonokat. Zhejiang tartományban viszont azért nem tart senki tiszta fehér macskát, mert az állítólag sötétedés után kellemetlenkedő kis házi démonná változik, ha pedig ez a mutatvány nem megy neki, akkor egész éjszaka a háztetőn járkál, és holdsugarakra vadászik.

Tajvanon gyakran még ma is magas fák lombjai közé akasztják a kimúlt macskákat, a hagyomány szerint ugyanis csak így lehet megakadályozni őket abban, hogy haláluk után démonná váljanak.

Arra is vigyázni kell, nehogy egy macska átugorja a temetésre váró halott koporsóját, mert ha ez megtörténik, a halott megelevenedik, kikászálódik a koporsóból és zombiként bolyong a környéken, amíg nyakon nem csípik, vagy a míg úrrá nem lesz rajta az enyészet.(…)

Gouranga a mai napot hosszú elmélkedéssel kezdte.
Nehéz megállapítani, hogy mi járhat egy macska fejében.
 

Az egyértelműen érzékelhető, hogy ma reggel szomorúbb volt Gouranga tekintete.

Vajon vágyik egy barátra, esetleg egy szerelmre?

A hétvégén egy tarka macska társaságában vidáman ugrándozott a szálloda mögötti területen.
Messziről néztük, a mókás macska-hancúrozást.

 

Vendégeinktől rendkívül sok szeretetet, törődést és simogatást kap nap mint nap, de ahogy mi is, valószínű a mi cicánk is társaságra vágyik.


Gouranga mai üzenete:

A szegénység elleni küzdelem világnapja van ma.
Hedvig névnap: jelentése, harc.
A Hold az ikrek csillagjegyében halad
A mai nap különösen kedvező a kisebb utazásokra.
Tiltott ma: elmélyült tevékenységek
1979-ben Teréz anya Nobel-békedíjat kapott.
 

 

 

Szép hétfőt mindenkinek!

Örömmel tájékoztatunk Titeket, hogy Gourangának már van rajongói klubja a facebookon.
(Gouranga Cica Fun Club néven megtaláljátok!)
http://www.facebook.com/#!/gouranga.caramell
Látogassatok el és csatlakozzatok:)

Hétfő reggel Bükfürdőn 4 fok! Gourangának a parkolóban se híre se hamva.
Ilyen pózban köszöntötte a hétfő reggeli vendégsereget:

A hirtelen beköszöntött hűvös idő felgyorsította a téli előkészületeket.

A szálloda cukrászdájában (Villa Rosato) már begyújtották a kandallót.

Az ehhez szükséges tüzifát a szálloda karbantartói ma reggel vágták össze.

Gouranga persze ebben is segítségükre volt.
 

 

 

 

 

Gouranga mai üzenete:
Október 10. hétfő
Lelki egészség világnapja
Halálbüntetés elleni harc világnapja
13:58-ig a Hold a Halak csillagjegyében halad.

Ma a Holt-tengeri ásványok kedvezően hatnak.

Tudtad-e, hogy 1976-ban ezen a napon
a 98 éves görög Dimitrion Yordanidis 7 óra 33 perc alatt futotta le a maratoni távot.


 

Kedves Macskabarátok!

A hosszú, kellemes vénasszonyok nyara után, drasztikusan köszöntött ránk a mai esős, szürke reggel. Az autóból futva közelítettem meg a Hotel Caramell**** bejáratát, Gouranga otthonát. 

A nyár alatt gyönyörűen kikerekedett szerencsehozó macska az ajtóban üldögélt és szomorúan vette tudomásul, hogy a mai napja már nem a napon sütkérezve fog eltelni.

Engedtem a könyörgő tekintetének és beengedtem a szálloda Lobbyába, ahol azon nyomban elfoglalta állandó helyét, az ablak alatti díványt.
Kényelmesen elnyújtózott és innét szemlélte a reggelizni induló vendégsereg sürgés-forgását.
 
A szálloda vendégei nem mennek el mellette anélkül, hogy megsimogatnák, vagy pár kedves szóval köszöntenék.


A szerencsehozó macska nem szűkmarkú viszonzással!

Minden vendégünk visz magával útravalóul Gouranga üzenetéből.  
Gouranga jelentése- "Légy boldog"
 


Üzenete a mai napra:
A Hold a Vízöntő csillagjegyében halad.


Tudtad-e, hogy:
1982-ben a New York-i Broadway-n bemutatták a "Macskák" című musicalt.
 

Az éjszakai mínuszok és a napközbeni havas, ködös idő nem kedvez az örökmozgó kabala cicánknak.
Gouranga nagyon levert és kedvetlen volt az elmúlt napokban.
Vendégeink is jelezték nekünk, hogy a virgonc cica nem üdvözli őket vidáman az ajtóból, egész nap a kosarában gubbaszt. 
Így Gourangát ma állatorvoshoz vittük.

A dianózis: megfázás és izületi gyulladás.
Az állatorvos javaslatára Gourangát legálább 2 napig szobafogságra kell fognunk.
 

Állapotáról tudosítunk! 


 

Jelentem: a téli álom után, Gouranga is kijött a barlangjából.
Megérezve az első napsugarakat, energiával feltöltődve, vendégeink örömére, kicsattanóan jó formában van.
A hosszú téli estéket a meleg takarójába burkolózva töltötte, szó se róla, szépen ki is kerekedett. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy a Hotel Caramell vendégei finomabbnál finomabb étkekkel kényeztették. 
Karácsonyra a vendégektől kapott egy új alvó kosarat, puha takaróval, egy új itató tálkát és rengeteg macska játékot.
Úgy viselkedett mint egy igazi gyerek.
Érezte hogy a szeretetünk és törődésünk középpontjában ő áll.
A mostani Valentin napi hétvége neki is tartogat meglepetéseket, de erről a következő bejegyzésben.

Addig is továbbítom a szerencsét hozó fekete macskánk üzenetét: 
"A valentin nap alkalmából lepjük meg egyedileg készített ékszerrel kedvesünket! Az új hold segítségével kapcsolatainkat új alapokra helyezhetjük. Tiltott: óvatosság az elektromossággal."